Värmeslag i Tvååker.

GISSA om det var varmt att springa runt en gräsmatta i 35 graders solgassande värme... Men vad gör man inte för att visa Zoë för världen. Om hon var en räka i maj i Hässleholm så kan till och med jag nu konstatera att hon var en sparris i Tvååker. Jag bockar och bugar för motståndet. Söta Zoë hade inte en chans jämfört med fina Bibbi som i princip är färdigväxt. Efter släta ettor och tredje plats båda dagarna i juniorgruppen så kan jag bara höja hatten för fina Bibbi som blev BIM på lördagen. Grattis!!!

Glädjs gör jag också åt Susanne som fick otroligt fin kritik för uppfödargruppen; Zoë, Bibbi, Pepsi och Molly. Både inför den danska och spanska domaren. Detaljerad rapport och bilder hittar ni på http://blogg.aberlours.se/#category0.

Omdömmet om Zoë var följande:

Fredag, dansk domare Kim Bay: Korrekt storlek. Utmärkta proportioner. Feminint skuret huvud med bra uttryck. Korrekt bett, hals och skuldra. Utmärkt överlinje. För åldern ok kropp. Korrekta vinklar. Korrekt päls och struktur. Utmärkta rörelser framifrån och från sidan. Något trång bak.

Lördag, spansk domare Gascunana Guillamon: Bitch of very appealing colour. Nice head and expression. Good proportions. Need to tide up because her structure is very tender. The move quite close behind. Should be more confident in the ring.

Kuriosa var att jag på lördagen fick tipset av domaren att socialiseringsträna min hund mer, då hon var så blyg... Vad som i själva verket hände var att Zoë blev distraherad precis när vi ställde upp oss i ringen och JAG klarade inte av att få tillbaka hennes fokus. Att sedan vi var först ut var lite oturligt. För när jag försökte peta för mycket på henne för att ställa upp sig fint så ville hon INTE ALLS längre. På fredagen däremot fick jag till det att få henne att stå utan hjälp, vilket JAG var nöjd över. Att jag sen inte riktigt får lov (för Z) att peta för mycket på benen är helt ok. You live and learn. Än så länge är vi noviser i detta. Det tar sig för varje gång.

Överlag så är bedömningen på Z bra. Hon är bara så jäkla spinkig. Jag får faktiskt sluta kalla henne bullen och istället gå över till min lilla bruna sparris. När vi kom hem efter lördagens utställning så åkte pälsen av. Nu ska vi njuta av värmen, baden och se till att göda & muskla lilla vovven. Är det nån som är köttbulle så är det snarare matte... :-)



Två jättedåliga bilder på min bruna sparris. Men jag accepterar underkänt i utfodring av hund... :-) Förbättring utlovas! Dessutom jobbar vi vidare på lydnad och spår och återkommer i ringen nästa år.


Kommentarer
Postat av: M. Joelsson

Kärt barn har många namn...

Misströsta inte över lilla sparrisens avsaknad av massa. Det kommer, Manne var inte färdig med kroppsmassan förrän han var över två år så än finns det hopp ;-). Glöm nu inte att socialträna ;-). Hahaha! han skulle bara ha vetat vad han hade i ringen domaren - ett alldeles äkta tokigt mingelmonster.

(Vi kan knappt sluta skratta.)

Kram

Mia, Micke o Manne

2010-07-11 @ 23:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0