Malin Ward!!! (OCH fru Hall)

All eloge till Susanne Hall för att hon är en jäkel på att välja valpköpare. Jag menar – hon hittade ju mig :-) – och hon hittade Malin Ward. VILKEN FOTOGRAF vi har fått in i vårt Aberlours-gäng! För att inte tala om en NY BJÖRN (polis denna gång, inte datanörd :-), världens härligaste Ulrika som i och för sig är en infiltratör :-) och Pia med dotter som hittade Loppan. Eller var det Susanne som hittade Pia, eller var det Loppan som hittade mig... eller Pia... eller hur var det egentligen? OCH alla andra nya valpköpare. Hjärtligt välkomna in i vår perrovärld!!

Idag hade vi årlig Aberlours-träff på Råådalens brukshundsklubb. Jag lyckades fånga Malin för att dokumentera Zoë som långpälsad. LOVAR, en rosett till sen ryker den! Det kommer att dröja lääääänge (om någonsin) tills jag gör samma jobb för några lockars skull. Jag är den valpköpare som sa – åååååhhhhh jag kommer att hålla min hund långpälsad för det är ju bara så ljuuuuvligt...!!! Kanske inte ändå. Senast Zoë klipptes var i januari. Pacos päls i Tvååker var 18 månader!!!! Jag inser NU att det finns päls och päls. För att den är lång innebär det inte att den är vacker och gossig. Varje dag är just nu en plåga och jag läääääääängtar bara efter min nyklippta hund. MEN att ha en högtempererad Zoë (återkommer till det) som reagerar på en liten svepning med benet när det gäller vänster om halt, gör också att man tänker både en, två och TRE gånger när det gäller att klippa rent synfältet... Jag menar, hon ser ju ändå tillräckligt bra i den konstanta motvinden hon befinner sig i jakten på sin älskade tennisboll.


Mitt pälsmonster.


Den söööööötaste valpen i hela Gessle-kullen...? :-)


Haktryck är favoriten i självbjud på beteende...


.... näst efter "snurra runt". Alltså, mitt kommando var INTE "visa det svanslösa"... LOL


Min absoluta älskling som gör ALLT för sin tennisboll. ÄLSKAR DIG GALNA GLADA HUND!!!!

Fokusen på dagens Aberlours-träff var att guida och hjälpa alla nya valpköpare som tillkommit under året. Och mitt och Zoës hedersuppdrag var att visa hur jag har fått jobba för att varva ner min högtempererade hund. Det var faktiskt bra i sammanhanget att Zoë (min glada positiva räka) betedde sig som ett monster när jag tog ut henne från bilen för lite vardagslydnadsträning. ÖVERSTRESSAD av situationen med många socialiserande människor och hundar betedde hon sig som -10 på min betygskala. Förutom att hon med stormsteg är på väg in i 4:e löpet är det just detta som jag på allvar måste jobba med. Världens gladaste och mest sociala perro som är stencool i stadsmiljö vill egentligen bara döda alla andra perros när hon går upp i stess. Vilket hon alltid gör vid dessa sammanhang. Som vid perro-promenader och perro-träningar. Det är någonting med detta att många perros är samlade som gör att hon stimmar upp sig till okontaktbar. Vanliga träningar, inga problem. Det är något med hur JAG beter mig vid dessa träffar som får henne i denna stämning. Jag måste bara komma på vad. Och detta är "nackdelen" med att vi har så otroligt signalkänsliga hundar. Fördelen är att det ofta går rasslande fort vid inlärning...

Varför jag är glad att hon betedde sig "illa" idag är att jag fick visa vad det är jag kämpar med och att ryggläge mellan benen är vad jag jobbat med sedan hon var 11 veckor. NU söker hon sig till mina ben för att varva ner. ELLER så går hon undan för att koppla av. Gärna 5 meter ifrån. Världens socialaste Zoë ligger ytterst sällan vid mina fötter och sover. Det är på behörigt avstånd. På rygg med benen i vädret. Så är MIN hund. Det som jag blev glad över idag var att hon började som -10, pausades åtskilliga gånger OCH jobbade sig upp mot +10 betyget. Hon hämtade inte hem allt MEN jag fick tillbaka min goa hund och jag fick tillbaka kontakten med henne. Med detta sagt, Zoë är 2 år och långt ifrån "färdig". Jag jobbar hela tiden hårt med henne. Vardagen fungerar exemplariskt. Hon är glad som få MEN dessutom ett litet monster. Men jag hade aldrig velat vara utan henne. Jag hoppas jag med detta hjälper alla nya valpköpare att se nyanserat på era älsklingar. Ni har gjort det bästa valet men har ÄNDÅ en underbar utmaning framför er. LYCKA TILL!!!! Och jag lovar, allt NI är med om har jag redan gjort. Hojta bara så hjälper jag till och delger alla mina erfarenheter. Jag har varit med om det mesta... VÄLKOMNA!!!!

PS, Sedan vi kom hem så har hon varit FULLSTÄNDIGT utslagen, sovandes på rygg med benen i vädret....


Kommentarer
Postat av: Fru Hall

Tack vännen! Men det var inte jag som hittade dig. Det var faktiskt du som hittade Annie (och Lëón), vilket var enastående bra jobbat. Vem som hittade Pia är oklart (men klart bra jobb det också!). Väldigt klantigt var det däremot att "ge bort" Ulrika. Men hon kan väl få vara med ändå :)).



Jag är väldigt stolt över alla mina "fynd" - även om det är valpköparna som hittar mig och inte tvärt om. Igår visade det sig verkligen så många oerhört duktiga perromänniskor det finns i vår lilla aberloursfamilj.



OCH icke att förglömma, det är så suveränt bra att alltid ha dig att skylla på. Hur det gått till vet jag inte men jag tror jag övertygat de flesta (Ola verkar lite tveksam) om att du är MYCKET bättre på att dricka vin än jag. Wohahahahaha.



GRATTIS TILL DAGENS SUPERPRESTATION!!! Att avstå platsliggningen och ändå få 152 poäng... INTE ILLA PINKAT!!!!



Kram!

2011-08-21 @ 15:47:11
URL: http://www.aberlours.se
Postat av: Susanne och Ella

Så kom den, den fina bilden.

Vi ses alldeles snart, bara 2 dagar kvar

Susanne och Ella

2011-08-23 @ 21:23:48
URL: http://caramella.eldea.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0