Världens sötaste valp...

Min gullunge har visat idag att även för henne så kan det bli för mycket!! Under dagen har hon sovit, sovit, sovit. Helt utmattad har den lilla raringen varit. Just nu har hon varit vaken en timme. Med det inräknat har hon idag totalt varit vaken knappt 3 timmar... hahahaha!!! Hur söt får man vara som trött valp.

Har upptäckt lite nya egenheter i min valp. Hon vet vad NEJ betyder... (wow det börjar funka) hon kommer på inkallning (användbart), hon rapar inte efter maten utan hon gör världens största klunk (unikt, har aldrig hört det innan) och därefter får den lilla kroppen hicka så hon vibrerar. För en stund sedan så hojtade jag på min lilla valp - någon som vill ut och kissa??? Under mina fotpallar hörde jag världens ljudligaste klunk och hicka och fram kröp en liten köttbulle som glatt trippade till dörren. SÖTNOS!!

Och så har jag upptäckt att jag fått en vattenhund. Fast vattenhorisonten såhär långt sträcker sig till vattenskålen. Men den å andra sidan töms snabbt med hjälp av framtassarna. Blöt halvägs upp på frambenen är hon allt som oftast när vi är hemma. Och blött är det på golvet som vid en mindre översvämning... Det positiva i det hela är att jag har väldigt rent hemma eftersom jag allt som oftast ligger på alla fyra och torkar golvet. Tillsvidare kommer vattenskålen ner på ransonering. Får se till att skaffa en skål med trattöppning eller något.
Och slutligen - idag har varit en BRA dag. Mycket med hjälp av att hon sovit mesta av tiden. :-) Men kvitt samma. Bara en olycka har hänt!!! Jag är så nöjd. Det går åt rätt håll!! Heja heja. Jag har världen sötaste valp!! Så är det bara.

PS. Nu somnade hon igen...

Törnrosa sover fortfarande...Fyra timmar senare så sover pyret fortfarande. Gör inget alls att hon får ligga på ett tyst kontor när matte jobbar.

Utmattad!!

Mitt gulligaste lilla yrväder är nere för räkning för tillfället. Vi har varit ute för morgontoaletten, och därefter lite frukost. Men nu ligger hon som ett knyte vid mina fötter och sover djupt igen. Och det är väl egentligen inte så konstigt när ni får höra vad som hänt sedan sist:

ONSDAG: Lek med stor goldenhane Tajan.

Caroline och Tajan kom för fika och bus. Det gick hur bra som helst. Farbror Tajan är Max kullbror. Och visst tyckte han den bruna köttbullen var lite kul. Zoë fick gladeligen klättra över magen på honom på äkta Mowgli/Baloo vis. Även om det då var Zoë som mest påminner om Baloo... Och i vanligt ordning så var Zoë facinerad över det här med svans som alla andra hundar verkar ha. Så den hängde hon på och tuggade på så fort hon fick möjlighet.

TORSDAG/FREDAG: Hem till Susanne & co för tokbus med mamma Blossom i 24 timmar. Och det verkade som om det blev i non-stop bus i 24 timmar... se http://blogg.aberlours.se/

Susanne det här med din häxkonst... det verkar som du mer körde utmattningstaktik för valpen. För hon var TRÖTT när jag fick tillbaka henne. Och aptit verkar hon ha fått av denna busmaraton. Men så vidare väluppfostrad blev hon nog inte av ert camp på Vässarögatan.


LÖRDAG: Lekdejt med Smilla.

Smilla var på besök i 6 timmar. Efter inledande bus ute fick jag Smilla på låns medan Maritha fixade lördagens ärenden i stan. Gick hur bra som helst - nja... De körde kärlek börjar alltid med bråk och är man systrar så går livet ut på att tetas. KONSTANT! När det gick till överdrift så fick jag ta time-out på dem och skickade upp Zoë på övervåningen. Två sekunder och några pip senare så låg både Zoë och Smilla utslagna på ryggen och sov djupt i två timmar.

Efter en kissetur ute med två valpar i koppel och en intrasslad krylltott (jag)... så var Maritha tillbaka och vi satte oss för en fika hemma hos mig. Då var det hela havet stormar när det gäller Zoë rumsrenhet. På två timmar kissade hon 4 gånger inne och 2 gånger på balkongen (jag hoppas en av gångerna ute var Smilla annars blir jag helt knäckt) och bajsade i godan ro både ute på balkongen OCH inne. Vad gjorde Smilla under tiden. INGENTING. Trippade runt som den lilla flicka hon är och tittade förundrat på all röra. Dock hjälpte hon till att välta två kurkor ute. Zoë skällde förargat på henne (för att hon själv inte hann före...) Sedan innan hade Zoë kommit på att man också kan dra upp torra växter upp ur krukorna och bära med sig in. Puh!!! Jag har nog inte fått med allt bus de hittade på... Just det, innan time-outen tidigare under dagen upptäckte Zoë att hon kunde ha vattenkrig med sin syster med hjälp av vattenskålen. Detta var någon helt ny idé hon fick för sig. Men blött var det. Gladeligen skvätte hon vatten med hjälp av framtassen. Smilla hjälpte faktiskt till en del men Zoë var värst i vanlig ordning. Sen blev det en jättekul skridskobana för de två vildingarna när jag försökte torka upp med trasan och valparna samtidigt jagade trasan och min hand.

Fruktansvärt stökigt var det tillslut men gud vad roligt att se de två härja. Och vilka friheter Zoë tog hemma när hon hade besök. Hon skulle verkligen visa sig på styva linan och köra HELA registret. Är hon yrväder tidigare så är hon det x 10 i sällskap av sin syster...

Jag lyckades inte dokumentera allt bus inomhus. Hade fullt upp med att röja upp efter dem. Dock fick jag några bilder när de var ute och röjde.Det dök upp en liten dvärgspets som jagade stackars Smilla. Där var Zoë smart och höll sig undan... :-) Eller så var hon helt enkelt inte så intressant!


Maritha gjorde vad hon kunde för att peppa Smilla att stå på sig mot konstiga killar. Dessutom fick hon efter uppmaning av mig prova att hålla båda två i famnen. De har en imponerande tyngd nu, våra guldklimpar!! Tack för en underhållande eftermiddag med hjälp av din valp, ser fram emot fortsättningen hemma hos er och HOPPAS att Smilla tar fram sin röjjar-sida när hon är på hemmaplan. Och än en gång - fantastiska bakverk du hade med dig Maritha!!!

Till alla er som känner sig oroliga för att Zoë lever ett liv utan uppfostran och gränsdragning - på torsdag ska fröken löken börja hos Jeppe Stridh. På prov 2 gånger för att kolla så hon inte är för ung. Jag känner mig dock inte det minsta orolig för att hon inte kommer att kunna palla trycket. För varje dag som går så tar hon mer och mer för sig av livet (och större och större friheter...). Hon behöver verkligen utmaningen med träning!! Rapport kommer såklart.

Ligister det är de allihopa allihopa allihopa...


Min söta ligist som är trött trött trött efter en jobbig dag...

Så skönt att höra att både Kasper och Bibbi kör samma taktik som min lilla ligist. Jag börjar känna mig som den utschasad valpägare jag är!! Min förra hund var knäpptyst, därför hade jag lite ångest över att få en hund som låter... Framför allt eftersom hon skulle fungera på jobb, kontorslandskap... :-) Och till mig kommer Zoë, som svar på alla mina synder!!! Hon är väldens sötaste men jäklar vilken charm, temperament och pipa hon har när hon är vaken. Idag fick jag faktiskt be Ellas matte att låta Ella vara hemma under nästa vecka, för att se om Zoë håller lägre varv på jobb när hon är ensam. För som det är nu har varken jag eller mina kollegor någon arbetsro när Zoë maniskt jagar Ella, och om vi stänger in henne i vårt rum så krafsas det och bjäffsas. Gissa om detta är uppstressande...

Men som alltid så kompenserar hon mångfaldigt när jag är på gränsen :-). Just nu har hon tillbringat en halvtimme i mitt knä, sovandes som en kattunge. Lyftes precis ner och gick och lade sig på balkongen i stället. Begrundar dagen och plannerar för morgondagens äventyr. Lycka till Susanne!!

Framstupa skrivbordsstolsläge...

Att vara valpköpare är minst sagt en berg och dalbana. Förmiddagen på jobb gick som en dans. Jag var stressad inför en presentation och flög runt på kontoret. Valpen låg inne i vårt rum (med öppen dörr) och sov i djupan ro. Och så iväg på mötet - gissa om jag var förvånad när valpen låg kvar och sov när jag var tillbaka en timme senare. Vid det laget hade hon sovit nästan tre timmar i streck. Men all sannolikhet sviterna av helgens bus.

MEN SEN blev mitt tålamod testat på allvar. Uppjagad som jag var över den hemska starten på måndagen så fick jag en direkt spegling i en fullständigt dampig valp hela eftermiddagen. Superpigg efter förmiddagens långa vila så sprang hon gång på gång ut till Ella och försökte få henne att leka. Och det enklaste sättet för valpen var att stå och tokskälla på en sovandes Ella som var måttligt intresserad av att busa med en störig köttbulle. Och jag vet inte hur många gånger som jag med bestämda steg dundrade ut och hämtade valpen så att mina kära kollegor skulle få någon arbetsro. Så höll det på ett tag innan jag satte en symbolisk pappskiva för dörröppningen. Den vek sig sig direkt med hjälp av en valptackling. Så då stängdes glasdörren till mitt rum. Vad händer då - jo valpen ställer sig upp mot glasrutan och krafsar hysteriskt. Samt skäller irriterat på mig som fortfarande är inne i samma rum som hundaskrället. Ordet nej börjar bli uttjatat. När hon sedan gick över att gnaga på balkongdörrens list kom en ny tillrättasägelse ur min mun: "Nu får du väl ändå ge dig!". Utan någon större framgång i kommunikation med hunden kan väl tilläggas. Någon stans i detta kaos fick jag ett valptandshugg innanför tummnageln så att blodvite uppstod. Shit vad ont det gjorde...

Så här höll det på i tre timmar innan valpen fullständigt ramlade samman över foten på min skrivbordsstol.
Ser inte klokt ut, definitivt inte bekvämt. Men så sov hon ett bra tag. Nu har hon tack och lov bytt ställning och tack och lov sover hon fortfarande.... Den sötaste av dem alla - men gud så störig hon är när hon får damp. Susanne, du fixar detta på fredag, eller hur? :-)

Återträff med syskonen

Alltså, jag var redan utmattad av allt buset med Nemo igår. Och så som grädde på moset var det återträff med mamma Blossom, moster Bella (hon är tuff och skrämmer fortfarande slag på mig!!!) och 7 av mina 9 syskon. HELKUL!!! Jösses vad vi busade, bråkade och badade. 

 

 

Gissa om jag var glad för att träffa Susanne, Alicia och Linda! De fick alla sina beskärda delar av pussar från mig. Men rätt snabbt var det syskonen som gällde för min del.

 

Jag och Smilla hade rätt kul tillsammans:

 

Vi provade att doppa tassarna...

 


... och rusade snabbt upp igen.

 


Alltså, jag ser inte klok ut när frissan blir blöt. Jag vet inte vad detta egentligen ska föreställa. Är jag verkligen en hund? Eller långbent marsvin?

 

Så syrran och jag gick över till att brottas i sanden istället. Skitkul. Smilla försökte sig på en strandklassiker, att få mig levande begravd i sanden. 

 

Jag hade sand över allt, i ögonen, nosen, munnen och inte minst pälsen!!

 

Bella och Blossom fick inte så mycket uppmärksamhet eftersom vi småttingar var sötare. En viss förvirring uppstod när de skulle hämta boll i vattnet.

 

Männsiskorna  fick hjälpa till och styra åt vilket håll bollen låg och flöt. 

 

Och efter att Blossom hade hämtat in den så snodde Bella den i vanlig ordning. Jag säger bara - tuff tjej!!!

 

Ingen som var där blir väl direkt förvånad över att jag nu ligger totalt utslagen vid mattes fötter. Tack gode gud att det är vanlig arbetvecka imorgon. De här helgerna tar fullständigt musten ur mig. Puss på er alla!!


Storebror och minimatte

Igår fick jag följa med matte till Skanör. Tydligen skulle jag presenteras för en lagotto som skulle vara trevlig... Matte umgås tydligen en hel del med matte Anethe så jag var lite pirrig om jag skulle tycka om Nemo eller om han skulle vara kuslig. 

 

 

Den första jag ramlade på var Nathalie och henne äääälskade jag. Kul tjej som verkar ha många lekidéer. Så fort vi hade haft vårt välkommen-puss-kalas så var det test av mina kunskaper. Kunde jag sitta?

 

Jepp! Som ett ljus...Men vad vill du nu...?Ner där...?Jaha, ligga. Det var något nytt för mig. Men visst, varför inte när det frestas med leversnittar.Visst är jag duktig. Och dessutom docksöt! :-)

 

Lagotton då? Jo, han var jättemysig. Delade med sig av benen utan problem. Jag fick dessutom slicka på det samtidigt som honom... Schysst. Dessutom sprang vi ikapp en hel del. Jag hade dock ingen chans såhär långt. Men kul var det ändå.

 

Mellan varven fick vi ta igen oss i skuggan. 

 

Men sen blev jag såååå trött att jag letade upp en mysig fårfäll och lade mig till rätta. 

 

Sov djupt...... i förvissningen om att jag var beskyddad av storebrorsan. 


Ella-fri fredag...På fredagar jobbar inte kompisen Ella, så då passar Zoë på att sova ikapp förlorad sömn under veckan och samla krafter inför helgens alla äventyr. I morgon ska nämligen Nemo introduceras i hennes liv. Nemo är en Lagotto från Nillatorps kennel som lever livets glada dagar hemma hos Anethe, Nathalie och Ian i Skanör.

Och på söndag är det återträff med syskonen i Rydebäck. Jag vet inte om Zoë har fattat hur trött hon kommer att vara på söndag. Men jag ser ialla fall fram emot det väldigt! Dels att få se en speedad glad valp och också en väääääldigt trött valp.

Utarbetad!!


Det kostar på att sno Ellas mjukispelikan... Och bita henne i ljumskarna och hasorna. Snälla snälla Ella låter fortfarande valpen hållas. Nån gång emellanåt så måste man också ta igen sig. Puh!!

Dagens kommentar...

Glömde att dela med mig av Bennys fantastiska kommentar.
När jag en av alla gånger hivade upp Zoë efter en omgång lek med Ella (när de började bli fööör livliga) för en kissepaus så säger han:
"Sockerpullan, detta är en arbetsplats, här får man varken leka eller läcka!!"
 hahahaha... klockrent, eller hur!!!

Sitt, Stå och Ella...

Nu börjar lilla köttbullen bli modigare och Zoë och Ella har såååå kul tillsammans. Medan jag var iväg på möte så passade fröken på att vakna från skönhetssömnen (sov jättedjupt när jag lämnade henne) leta rätt på Ella och busa runt som en galning. Efter två olyckor i konferensrummet var det time-out. Så när jag kom tillbaka låg hon och sov skönhetssömn igen... Som om inget konstigt hade hänt... Dock så hade mina kära kollegor sparat olycksbevisen. :-)

Kompisarna....

... som gillar att busa i konferensrummet.

De två liven har även upptäckt finessen med vår dörrmatta. Inbyggt halkskydd så att tassarna inte glider iväg vid brottningsmatchen. Praktiskt. Blir vi av med dem så brukar vi hitta dem på 50x70 cm mattan.

Favoritleksaken är annars våra dörrstopp som vi hade tänkt att använda för att ställa upp balkongdörren.


Står dörren och slår så kan jag sätta pengar på att jag hittar dörrstoppet här:


Slutligen. För att utmana fröken så har jag börjat träna stå för att variera med sitt (som börjar funkar väldigt bra nu). Det roligaste är att se hennes frustration när hon märker att jag vill något nytt och att det inte blir godis bara för att hon sitter som en ljus. Då blir hon irriterad och sitter och skäller på mig: vad vill du NU??? Men efter ett tag och när jag lyckas klicka exakt så börjar ett ljus gå upp för henne och hon är sååå koncentrerad. Full uppmärksamhet får jag. Och det roligaste av allt är att jag kan locka mig henne till mig bara genom att ta upp klickern (som skramlar aningens lite). Hon har redan lärt sig att det lilla makapären innebär roligheter och godis.
Gullunge!!!

Första dagen på jobbet och den första riktiga kompisen

Idag var första dagen på jobbet för Zoë darling. Kontoret fick godkänt, där kände hon sig hemma på en gång. Vi hade varit på studiebesök två gånger förra veckan. Ändå måste jag säga att fröken löken är väldigt framåt, vandrade gladeligen runt ensam och kollade alla hörnor...

Ett skönt ställe att ta igen sig på var under elementet i köket... precis lagom höjd från golvet så hon kunde trycka in sig och få vara ifred från alla som ville gosa med köttbullen. :-)

Som utlovat så kommer här även en bild på vaken Zoë framför sitt nya favoritställe...

Och så till Ella - nya bästisen. Ella är en 2-årig dansk/skånsk gårdshund som är lika hög som Zoë men bara hälften så bred. Ändå var hon till en början läskig för valpen... Men efter försiktigt närmande så visade det sig att hon var riktig kul prick. Och Ella brottade ner valpen ett par gånger. Kul att se att Zoë visste hur hon skulle bete sig mot äldre hundar. Gladeligen lade hon sig på rygg och visade söta valpmagen. Men snabbt var hon uppe och jagade rätt på Ella som i sin tur tog skydd i sin korg. Så höll de på ett tag innan det blev time-out och kissepaus för valpen....


Zoë-Snuttan, Sorry...

Kärt barn har fått en del nya namn. Själv har jag kommit på mig att börja kalla henne för Zoë-Snuttan. Bådar bra för rak och tydlig kommunikation... Min pappa undrade: Vad hette hon - Sorry? Nej, svarade jag - Zoë! Varpå han säger - för mig kommer det att bli Sorry. I'm Sorry! :-)

Oavsett så kommer hon gladeligen springande så fort man kallar. Lilla trollet, Lilla björn och köttbullen är andra namn som dykt upp under veckan.

På tal om köttbullar. Flickan har växt!!! I början av veckan låg hon som kuttersmycke längs med min underarm. Numera så krävs det tvåhandgrepp när man bär henne. Dels för att hon är som en glad ål. Dels för att hon definitivt har växt en 5 cm på längden. Jösses vad fort det går!!

I morgon så börjar vi på jobbet båda två, spännande att se hur det går.

Ännu en bild på en avslappnad Zoë, lite missvisande eftersom hon är som ett yrväder. Dock är det svårt att fånga henne när hon är i konstant rörelse. Men det blir målet med nästa vecka. I bilden ovan fann hon sig tillrätta på hallgovet hemma hos mina föräldrar.

Till minne av min älskade Maxen Taxen!

Det finns bara en av dig och det är du... Puss min ängel!


Vackra Malmö!

Vilken härlig vacker med också känslosam dag har vi haft, lilla Zoë och jag. Provade stadsbuss på nytt, inga problem. Uppe på Happy igen, där stora flocken befann sig. Inget snack om vem som är medelpunkten framöver. Jag måste ha fått den mest fantastiska valpen i hela kullen. :-) Hon finner sig till rätta på de mest varierande platser. Tidigare i veckan somnade hon på en uteservering inne i stan. Idag somnade hon framför diskmaskinen uppe på jobbet. Och som den nykläckta bebisen hon är så fick hon sovandes vandra från famn till famn utan att hon egentligen brydde sig eller vaknade för den delen.

Därefter var vi på Dogfun på St Trädgårdsgatan i Malmö. (Varm rekommendation!!!) Mitt stammishak med Maxen-Taxen som var min förra hund och golden retriever... Har inte mäktat med att träffa Melissa & co efter att Max försvann. Visste att det skulle bli en känslostorm. Max ääääälskade Melissa och Melissa äääälskade Maxen-Taxen. Det fanns inget som kunde få honom så uppspelt och lycklig som att få komma till Melissa och få lite spa-behandling (shampo och trim) massor med kärlek och en hel del godis.

Nu var det dags att komplettera med mer mat till lilla Zoë och det enda rätta stället att göra detta på var hos Melissa. Jag hann komma in i butiken och se Melissa. Sen rann tårarna och jag hackade fram vad som hänt Max och vem jag nu hade i min famn. Jag grät, Melissa grät och Zoë hade fullt upp med att pussa och slicka tårarna på oss båda. Sen började vi kramas, skratta och Melissa tjoade att det krävde en stoooooooor godispåse till denna fantastiska lilla prinsessa. Det var inte den LILLA påsen jag fick med på köpet av hundmat. Ett prov av ALLA delikatesser krävdes. Hon var ju tvungen att få prova igenom hela sortimentet så hon visste vad hon gillade bäst!!

Väl därifrån så tog vi oss hemåt igen, via Limhamnsfältet. Förstiktigt i famnen så att inte stora farliga :-) hundar var i närheten. Människor springer hon efter och överöser med pussar om de vill hälsa på henne. När hundar är i närheten så gömmer hon sig mellan mina fötter.

Vi provade att doppa tassarna i vatten. Det var lite roligt. Men tösabiten var trött efter alla intryck och lade snabbt sig som en liten boll och ville sova. Därför åkte hon upp i min famn och vi gick hemåt via Sundspromenaden. Och med den vackra solen vi hade i Malmö idag så var jag bara tvungen att stanna till och begrunda dagen.

Zoë spanade över till Köpenhamn och hittade sedan den BÄSTA platsen att avsluta utflykten på. Huvudet och framtassarna är till vänster i bilden... Tilläggas bör att hon somnade mitt på promenad bryggan. Folk gick till vänster och höger om henne men hon bara sov vidare. Två gånger lyfte jag henne närmare mig för att hon inte skulle vara i vägen men hon bara reste sig och gick tillbaka till sin spot. Det var DÄR hon ville sova... Jag var inte den enda som fotade denna lilla lurv i eftermiddags, snart är hon lika känt fotoobjekt som Turning Torson...

Där satt jag ialla fall, samlade ihop trådarna. Saknade Max massor, men kände också en sån oerhörd kärlek till min lilla lurv. Är det någon som kan fylla ut tomheten så är den denna lilla virvelvind. Tack Susanne!!
Idag var det med andra ord ingen träning, bara kärlek kärlek kärlek!!!

Beauty and the beast...

Idag har jag fått en ny hund. Skönheten lät sitt rätta jag komma fram. Eller så var det sviterna från gårdagens miljöträning. I kombination med att hon känner sig riktigt hemma... :-)

Hittills har vi haft en dygnsrytm med 40 minuter tyranni (med hjälp av valpgaddarna, min högerarm är något massakerad vi detta laget..), varvat med 2 timmars skönhetssömn. Ut och kissa lurvet och sen börjar det om från början. MEN IDAG så var det nya regler som gällde. Tjejen hade vaknat på en ny sida - the beast side. Utskälld blev jag ialla fall i förmiddags. Och hon slog nytt rekord på ett varv runt i lägenheten. Slängde runt alla leksakerna och lyckades dessutom jaga mig med min scholl-toffla i sin käft. Bör jag tillägga att tofflan var lika stor och brun som valpen. Nåja, i två timmar höll hon på för att sedan dö i en fläck och sova i tre timmar...
Fick tillslut väcka henne för att hon skulle få hänga med på lite ärenden i bilen. Passa på och testa om det fortfarande var ok att åka bil. Jodå, i famnen på mormor funkar det. Men jag har insett att det krävdes någon sorts kanvasbur till pyret för att hon inte skulle fara runt i bagaget. Och sitta nere på passagerarsätets golv behagade hon inte göra...

2 timmars ärenden med ett par olika stopp, brydde inte sig om att kissa alls innan hon sedan kom hem drack, åt och somnade utan att jag hann rasta henne. 2 timmars skönhetssömn till SEN var hon lite av sitt vanliga jag, kissade två gånger i rad, bajsade ORDENTLIGT och var sedan redo att sitta fint.

Jösses vilken allert hund jag har fått. Det här med kontaktövning och sitt tog ingen tid att få henne att fatta. Idag har jag lagt till kommandot och rört mig runt i lägenheten. Och hon är klockren och SÅÅÅ koncentrerad. När jag blev avbruten av ett telefonsamtal satt hon kvar fiiiint och skällde på mig. Jag missade nämligen att belöna henne innan jag svarade i telefon. Sjukt charmig är hon, hahaha... Hon har mig runt sin framtass.

Spiken i charmkistan var när hon skällde ut en petflaska. Som en riktig karl angrep hon flaskan från alla olika håll med värsta skallet. Kastade sig ner på magen, smygkröp runt soffbordet för att sedan dyka in under soffan. Konstant skällande. När jag väl tog upp flaskan i min hand gick hon direkt fram och sniffade in den. Då var den helt plötsligt trygg och tråkig. Besviken gick hon in under matbordet, lade sig ner och somnade...

Tänk vad skenet kan bedra... Puss min prinsessa!!

www.perroklubben.se

www.perroklubben.se

Underbar, helt underbar!

Jag njuter av min lilla underbart söta Zoë prinsessa. Och jag är så glad över att Martin fick en liten moment med ligisten när hon var utmattad. Jag tror han blev lite förälskad han med...


Idag blev det miljöträning för Zoë;
stadsbuss - helt ok, inga problem
studiebesök på Happy - charmoffensiv, hon kommer att ha många fans där...
shopping - låg som ett kuttersmycke på min arm när jag susade inom Matton
uteservering - vid detta laget låg hon utmattad som ett litet knyte i min famn och jag fick höra, "har aldrig sett en så lugn valp, är hon alltid så??" NOT!!
å hissen är avklarad sedan länge...

Fångad in action!!


Vi har delad vårdnad om mina stövlar, tjejen och jag. Överenskommet är att jag tar på mig dem när det är dags att kissa vovven, och ute är det Zoës tur att döda stövlar!! Vansinnigt kul har hon ialla fall... OCH jag :-)


Måste slutligen erkänna en sak. Idag kunde jag inte hålla mig längre. Vi har börjat med klickerträning. Kontaktövningarna satte igång såfort vi var hemma. Och idag började vi med att lära oss sitta. Fuskat har jag gjort sedan tidigare, då hon måste ner med rumpan innan matskålen sätts ner. Men jösses vad snabb hon är med att räkna ut hur hon får köttbullsbitar. Jag är duperad.
Bäst av allt är att en köttbulle delas i 18 bitar och ändå är de lite för stora för henne... Sött!

Sömntuta...

Välinstallerad är ingen överdrift. Det här med supermorgonpigga valpar vet jag inte riktigt om det stämmer med min lilla prinsessa. Ok för att vi var ute en sväng vid halvtre, men sedan var det en sjusovare som inte vaknade av att klockan ringde vid sju och att matte rörde runt i sängen. Nähä, som en äkta lady låg lilla Zoë utfläkt på ryggen och snusade lugnt vidare. Först vid kvart över åtta bemödade hon slå upp sina grönblå... Gudasöt såklart.


Kärlek!!!


Äntligen är min darling hemma!! Kan inte beskriva det bättre än en intensiv förälskelse. Första bilturen gick galant, halvvägs hem somnade hon i min famn. Busat på gräsmatta har vi hunnit med och kissat som en prinsessa gör hon också. Brilliant helt enkelt. Att komma hem var ingen stor sak. Hon kände sig som hemma på en gång och har redan inspekterat överdådet av leksaker. Favoritplatsen blev på en tom bit golv precis vid balkongdörren.

Nedräkning...

... onsdag, torsdag, fredag och SEN är det lördagmorgon kl 8.00. Jag lovar dig Susanne att jag kommer att kunna hålla tiden denna gång. För då ska jag hämta hem världens sötaste Zoë. Tiden har faktiskt gått otroligt fort... :-)
Idag var jag med hos veterinären när valparna besiktigades. Meningen var att jag skulle vara assistent. Men det enda jag hjälpte till med var att hålla söta Zoë i famnen – HELA tiden, medan Susanne och Annie slet med de andra nio valparna... Som den unika hund Zoë är så var hon den enda som inte sade ett pip när världens kraftigaste kanyl stacks in i nacken med chipet. Ändå ville hon sitta i mitt knä under hela besöket. Och jag är ju inte den som nekar henne detta... :-)
Puss på dig!!

Grym helg i Gränna...

Jag är glad för mitt spontanbesök på den årliga perroträffen i Gränna i helgen. Men jösses vad matt jag var när jag väl var hemma igen. Massor med intryck, ännu fler Perros och faktiskt en hel del kunskap tog jag till mig hem. Framför allt blev jag imponerad över Jenny och Frasse som har en SÅN kontakt sinsemellan. 198 poäng av 200 möjliga tog de vinsten i LP1 och klubbmästerskapet. Well done!!

Det skönaste med dem två är att det såg ut såhär i väntan på tävlingen. Coolt!

Men det var många andra som också var duktiga – Cocos och Bella såklart. För att inte tala som Helene och Susanne. Snygga var ni också med eller utan plattång och mascara... :-)

Helene med Cocos.

Susanne med Bella.

RSS 2.0