Bildbevis

På världens coolaste Zoë som troget väntar på matte när det handlas lunchsallad. Mer än en gång har jag sista veckan funderat på om det VERKLIGEN är Zoë som jag har i kopplet. Men sen tittar jag på bilden från i söndags och tänker. Joho, lite av sin spirit har hon allt kvar. Men det har skett en JÄTTESTOR förändring bara sista veckan. Kan lite sakna hennes gamla galenhet. Hon får inte bli FÖR cool, då matchar vi ju inte varandra längre... :-)


Platsliggning som heter duga...

Lingonveckor och bebis-spår


Årets bild på Zoë. Fångad "in-action" av Susanne Hall...

Idag fick jag prova på spår (Petra Staaf kallade det av någon anledning bebisspår... hmmm!!) Det var skitkul tyckte både jag och matte. Dock fick jag ännu en gång klagomål på att jag inte läst rasstandarden ordentligt. Jag var på tok för glad i människor (blev smått förälskad i min och mattes instruktör) och hade något svårt att fokusera (hallåååååå, massa kryllisar var ju i närheten). Jag är ju inte dum. Såg att det var instruktören som la ut köttbullsbitarna. Är det konstigt att gick till källan direkt och tiggde istället för att behöva jobba med nosen. Dessutom var jag tvungen att hålla koll på syskonen, släktingarna och en tjoandes Susanne. Men till slut så tog nosen överhand och jag fokuserade på backen.

NÅGOT matt är jag just nu. Så mycket bättre blir det nu inte av att jag busat järnet med Smilla hela dagen igår och dessutom har lingonveckor. Av NÅGON anledning blev matte rörd i torsdags när det började och TROR att jag ska "landa" i lite värdighet... Tja, vi får väl se hur det blir med det. Till en början ska jag sooooooova skönhetssömnen och sen vara mitt sötaste jag i Stockholm kommande helg.... Håll tassarna för mig!

Slutligen, tusen tack Anna för arrangemanget!!

Bildbevis hittar ni på:
http://busterbuse.blog.se/
http://blogg.aberlours.se/

The winner takes it all!!Speciellt om man heter söta Zoë och ännu en gång blir BIR-valp! Denna gång i Malmö och med följande omdömme:

8 mån brun tik. Härlig outline, härligt feminint huvud. Saxbett. Bra, kort hals. Bra skuldra. Utmärkt förbröst. Välkroppad för sin ålder. Bra kors, välvinklad bak. Härligt fria och energiska rörelser. En aning trång bak. Bra pälskvalitet. Välpresenterad. Bästa valp!

Min lilla skrutta!! Alltså, okej Susanne... Jag gillar att vinna!! Dessutom mot sånt utmärkt motstånd. BIM-valp blev nämligen brorsan Neo. Och dessutom var både Chicha, Nelson och Casper med i leken. Plus ytterligare en valphane. Men det var syskonens kamp!!

Kul var det också att hon sprang exemplariskt. Dock är hon lite osäker vid hantering. Men det ska vi nog kunna få ordning på det också. Nästa gång hon syns i ringen är i Stockholm i påsk. Och sen i Hässleholm i maj. Lite blodad tand har jag allt fått... :-)


Charlie på besök

Zoë och jag hjälptes åt att passa Charlie mellan lördag och söndag. Gick alldeles utmärkt.

Först tyckte Charlie det var lite läskigt, så han lämnade inte dörrmattan på en och en halv timme. Under tiden var Zoë fram allt som oftast och försökte skälla igång honom. Gick sådär bra. Dessutom var det något irriterande för mig. Så jag kopplade henne för att hon skulle varva ner och hade henne bredvid i soffan. Men efter en stund tog nyfikenheten överhand och Charlie vågade sig in i lägenheten. Glatt visade Zoë runt. Och sen hade de hur kul som helst.

I vanlig ordning så väsnas Zoë mest hela tiden. Förtjust pratar hon på när hon äntligen fick Charlie att brottas med henne. Oerhört lyhörd är han och reagerar direkt när man korrigerar honom. Mot Zoë däremot har han världens tålamod. Mellan varven lyckades de pausa och efter några timmar så låg de båda och sov längs med vars en vägg.

Det var så lugnt att jag utan problem vågade lämna de ensamma hemma igår kväll. Och när jag kom hem vid midnatt så var lägenheten fortfarande i samma skick som jag lämnade den och dessutom möttes jag av två yrvakna vovvar. Mysigt.

Så Charlie är mer än välkommen fler gånger!!


Så blev vi då utskrattade live...

Har skänkt en tanke om det var genant att delge detta. Men å andra sidan. Jag bjuder så gärna på ett skratt...

I går på lunchrundan travade jag och Zoë längs med Balzarsgatan i egna tankar båda två. På nämnda gata så har SR sitt kontor och i gatuplan radiostudio's med stora fönster så man ser live vad som händer och sänder... :-) Dessutom har de högtalare ut mot gatan så man även hör pågående radiosändning...

Där gick ialla fall jag och Zoë. Plötsligt väcktes jag upp från tankarna och tyckte - den rösten känner jag igen!!! Nä men titta, där sitter Jeppe Stridh och blir intervjuad live. Jag och min likis stannar utanför och tittar in. Och då hör jag i högtalarna:

Se nu har vi en lyssnare som stannat här utanför med sin hund. Varpå Jeppe också vänder sig om och vinkar glatt mot oss. Jag vinkar lika glatt tillbaka. Då hör jag programledaren skrattande lägga till: Nämen, hahahaha, hunden har samma frisyr som sin ägare!!! Hon skrattar, Jeppe börjar skratta och säga: Ja, jag vet det är en sån tryffelnisse.

NU blev jag generad och något förargad. Hallå!!! Det är faktiskt en vattenslarva, kom du inte ihåg det???!!! Givetvis, jag var tvungen att maila Jeppe när jag kom upp på kontoret. Har du inte lärt dig skillnaden mellan en tryffelnisse och vattenslarva ännu?? Han svarade tillbaka, sorry, jag gick bet på det. Men ni såg roliga ut där ni stod utanför fönstret... :-) Hahaha.

Jag kan faktiskt inte låta bli att skratta åt det själv. Fruktansvärt komiskt måste det sett ut. Jag hade ju ingen tanke på att de såg mig precis lika bra som jag såg dem. Så om någon av er hörde lunchboxen igår strax innan ett så var det mig och Zoë de skrattade så glatt åt strax mot slutet av programmet...

Kanske är det dags att förändra frisyren ändå?


Är vi verkligen så lika???


Ja jag tänker ialla fall inte ändra mig. På sin höjd få en ny klippning efter påsk...

En väldigt snäll snickare...Jag vill byta jobb. Att vara kontorsråtta på en reklambyrå börjar bli långtråkigt. Jag tror jag ska bli snickare-lärling istället. Det mest spännande som har hänt på detta långtråkiga kontor den sista tiden är att vi får ett nytt pentry. Jättetrevliga killar har kommit hit varje dag och alla vill kela med mig. De har väskor som jag kan rota i och pallar som jag kan klättra upp på. Vispar ihop roliga gojjor som jag luktat på. Favoriten var idag när snickaren sågade träskivor. Jag stod brevid hela tiden för att se så det hela gick rätt till. Glatt slickade jag i mig sågspånen som ramlade ner (något matte var sådär glad för). Men sen fick jag skarvbitarna att tugga på, något bättre för min mage. Men lite tråkigare och de smakade inte lika gott... Fast konstigt, jag blev väldigt törstig av allt sågspån jag fick i mig. :-) Nu känner jag mig lite deppig och ledsen för min nya kompis var färdig och har gått. Fast snart kommer elektrikerna. Jag vilar en stund för att ladda batterierna... Undras hur koppartråd smakar...???

/Zoë

Sötaste sötnosen :-)

Idag har jag utmanat min skrutta ordentligt. Tillslut gav hon upp och gick och lade sig.

• Smygträning av platsliggning/passivitetsträning...
På ett ställe i stan - stammislunchstället Sallads & Smoothies - låter jag Zoë stanna kvar utanför fastbunden i en stolpe. För er som känner er oroliga, jag befinner mig bakom en glasfasad 20 meter bort och ser henne hela tiden. Första gången stod hon och skällde och hoppade fram och hälsade på alla möjliga människor som kom förbi. Gång 2-3 började hon sätta sig och hålla koll på dörren bakom vilken matte försvann. Att jag står bakom den blanka rutan har hon inte fattat ännu, för hon verkar inte se mig. Kan bero på att hon är så lurvig för tillfället... Idag ialla fall så blev jag så stolt. Direkt när jag "försvann" så satte hon sig, och bara någon minut därefter så låg hon ner och kollade stadslivet. Detta stället är mitt inne i stan på Kalendergatan med aktivt folkliv och bilar bakom henne. Brydde hon sig... nix. Försökte hon hälsa på någon. Jo en person. En man i elektriskt rullstol som stannade till framför henne och då var det som om on-knappen på duracellkaninen satte igång. För den sötaste lilla tungan fladdrade frenestiskt på hans hand. Lite gulligt faktiskt. Mycket gulligt. Jag stod i kö 15 minuter för stans godaste kyckling/getost sallad. Och under tiden skötte sig Zoë exemplariskt utanför. Om inte detta stressar henne så börjar jag på allvar få hopp om henne. DUKTIG KICKA!!!

• Socialiseringsträning...
Har egentligen aldrig varit ett problem för Zoë... Och idag lärde hon sig sätta kakelplattor. Konstant charmoffensiv är det varje dag från henne. Och de flesta smälter. Även vår hantverkare... Brevbäraren har hon redan runt sin obefintliga svans... hahahaha!!!''

• Balansträning i smyg...
Jag har köpt en ny cykel. Välutrustad med korg både fram och bak. Mycket nöjd är jag över detta. Några dagar har den stått på jobbet, men idag ledde jag den hem. Och jag KUNDE INTE hålla mig. Var tvungen och hiva upp valpsnöret i korgen baktill för att se om hon gick med på det. Joho. Där satt hon som en prinsessa. Och hade utsikt som en drottning. Håll med om att något sötare var det länge sedan man såg... Gulle du!!!
Det roliga i det hela var att där satt hon blixtstill genom hela Kungsparken, dvs 15 minuter... hahaha...

Därefter var det fritt blås på fältet, prova att cykla för att se om hon fattade hur hon skulle bete sig bredvid de stora hjulen. Jo, efter en stund gick det riktigt bra. Då hon inte längre försökte hoppa upp i mitt knä... i farten...

Slutligen VAR JAG TVUNGEN att testa henne att springa bredvid cykel i koppel. Joho, det är en läraktigt hund detta. Var 10:e meter stannade vi till och gosade och matade valpen med godis. Så de sista 200 meterna hem tog sin stund. Men hon fattade galoppen. Nu ska vi bara växa till oss ordentligt så ska vi nog framöver kunna cykla till jobbet vissa dagar... Inte hunden baktill, det vågar jag inte. Men bredvid kanske.

• Stå fint träning...
Slutligen försökte jag få till, med hjälp av klickern, lite träning i att stå fint och stilla inför utställningen i Malmö nästa helg. Men då gav hon upp. I princip spottade hon ut levergodiset och gick och lade sig. Enough is enough. TYP!!! Nu sover hon djupt. UTMATTAD!!

Ibland har JAG mer energi en min valp klarar av... Ibland!! :-)

Allsidiga Zoë

Ge henne en liten stund till med vår hantverkare så kan hon framöver hjälpa till och sätta kakelplattor för alla er som är intresserade... Nyfikna nosen har vart nere i fästmassan, snott markeringstejprullen 3 gånger och varit halvägs uppe på stegpallen. Till slut fick jag faktiskt hämta in henne i vårt rum så kära hantverkaren får en chans att hinna färdigt idag...Sötaste sömntutan...

Kommentar överflödig... :-)Framstupa sidoläge av utmattning

Det blir lätt en överdos när man blir så till sig för att våren börjar visa sig. Stackars hunden Zoë har fått tendenser till utmattningssyndrom.... där hon ligger i hallen. För en stund sedan tittade hon till mig och bad mig om en snabb kisserunda. Nu ligger hon förnöjsamt och gnager på ett ben efter vi haft en omgång massage-mys. Detta är första gången jag sett henne vid medveteande sedan vi kom hem strax runt två i eftermiddags... Tänk så lugnt det kan vara efter en överdos av friskluft.Vad har vi hitta på i helgen då. Jo, vi inledde starkt med brunch och tokbus med Morris i går. Non-stop 4 timmar, runt runt det stora huset i Ö Vemmenhög. Under tiden satt matte inomhus och åt godsaker som om det var sista gången hon fick mat... Sen slöt vi upp med Smilla och följe på fältet. Tokbus en bra stund till och så lite mer fika för matte. :-)

Nöjd var ordet som Zoë gestaltade när vi kom hem. När jag efter en timmes fixande sedan var på väg ut igen, så var det för första gången någonsin som hunden INTE satt tryckt mot dörren och bad - Snäääääla matte glöm inte mig!! Istället låg hon still på sidan med benen rakt sträckta och tittade bedjande på mig - Snääääla låt mig bara få vila. Jag blir kvar hemma idag. hahahaha!!!

Och det fick hon, tills imorse. För då var det dags igen. Perropromenad på Järavallen. En drygt 15 ekipage kom. Först körde vi lätt kaotisk försök till vardagslydnad. Och det gick väl egentligen rätt bra för alla. Zoë skötte sig exemplariskt. Tills Susanne fräste in något försenad med sin bil. Man får se det humoristiska i det hela. Det började med att Zoë reagerade över en välkänd röst. Hm.... säg inte.... är det sant.... kan det vara...... Susaaaaaannnnneeeee!!! Sen var det kört att få hennes (Zoës) uppmärksamhet igen. Jag gjorde ett ärligt försök, men sen näää. Det får vara för nu. Vi hade ändå hunnit med en hel del nytta.

Sen tog vi en promenad till en närliggande hage där hundarna fick springa fritt blås. Det är roligt att se ur bra Zoë fungerar med andra hundar. Och att hon, enligt Helene, agerar fredsmäklare. När Dicho och Casper försökte trigga igång varandra så var söta lilla Zoë där allt som oftast som fredsmäklare och försökte avleda uppmärksamheten. Vilket hon ändå lyckades med ett par gånger. Söta vovve. Chicha och Zoë körde en hel del systerfighter själva dock... Men det stärker en när man känner att ens ledarroll fungerar för att bryta det hela innan det spårar ut. Som vanligt har Neo och Zoë roligast ihop. Däremot hittade hon en ny kompis i Charlie. De funkar jättebra ihop!!

Kamera glömde jag idag. Men avslutningsvis kommer här Zoë i viloläge i detta nu. 15 minuter var hon vaken nu ikväll... :-)Bilder från träffen hittar ni på:
http://ceasarococos.aberlours.se/
http://charliesblogg.aberlours.se/

Släpp vovvarna lös det är vååååår!!!

Fantastiskt fantastiskt fantastiskt väder är det idag!!! Och massor med nya kompisar till Zoë har flyttat in i parken. "Snälla snälla matte, låt mig få springa en liiiiiten runda. Jag ska bara ta en liten mumsbit av pippin till lunch-snacks." Typ NOT, kommer inte att hända!!!

Däremot på söndag så är det fritt blås att sträcka ut benen. För då är det Perroträff på Järavallen. Vi ses där!
Tack tack tack!!!För alla gratulationer, hälsar Zoë. Något utmattad i pälsen efter helgens alla äventyr... Så skönt att det är måndag och den vanliga flocken är samlad igen. Äntligen kan man koppla av. :-)

RSS 2.0