Heldag i Bruces skog

Anna (som nu har tillstånd för blodspår) jag och Björn möttes upp i Bruces skog idag för en heldag med hundarna. Det var Annas premiär för att lägga eget spår. Men med gemensamt kladdande fick vi tillslut ihop två flaskor blod, med wetex-duktstop, monterade på gåstavar.Anna och Björn lägger upp spår-stragegin.


Det slutade med att Anna droppade blodet och Björn släpade klöven (se Björn, nu har jag lärt mig det rätt!!)

Zoë fick det lite kortare spåret med en vinkel (totalt 150 meter), medan Neo och Buster tog de två längre som nog var dubbelt så långa och med två vinklar. I väntan på att de skulle ligga till sig så blev det långrunda med hundarna innan vi begav oss tillbaka till Annas stuga för välsmakande lunch och kaffe. I väntan på lunch blev det havsbad för hundarna i duggregnet. Björn vevade iväg bollarna halvvägs till Danmark och Buster gjorde sitt yttersta att bevaka de båda två. Men busen kom inte in med dem till stranden utan de låg och skvalpade tills ordnings-polisen Zoë hämtade in dem till Björn så han kunde dra iväg dem på nytt... Blöta och trötta hundar :-) fick en microvila innan vi begav oss tillbaka till skogen igen för spåret. 4 timmar låg nog spåren totalt.Buster Buse - stjärnan när det gäller spår. Enligt Anna så gick han idag bättre än vid anlagsprovet. Trots Björns och min utmattningstaktik av hundarna - helt emot "reglerna"... :-)


Men Neo är på god väg att bli riktigt duktig han med.


Miss Z är inte riktigt lika duktigt på att fokusera... det är så mycket att hålla koll på... Men hon kom i mål och hon ÄLSKAR att bära klöven efteråt. Både sin egen och brorsans Neos. Buster vill helst tugga upp sin...Det var två herrar som tävlade om Zoës uppmärksamhet. Hjälper kanske till att hon är på de första första dagarna av sitt andra löp. Men det fungerade över förväntan bra. Dock fick Neo backa för Buster ville ha henne lite för sig själv...Men lite rusningar fick ändå syskonen till... De verkligen störtgillar varandra.

Ikväll är Zoë och jag hundvakt till goldenhanen Tajan. Och efter första stimmet när han kom så lägrade sig sedan lugnet. Zoë KAN bli så trött att hon inte orkar busa. Och ikväll, efter 7 timmar utomhus, är hon det. Några gånger tittar hon till mig och farbror Tajan, men sen går hon tillbaka till hallen och somnar om. Harmoni!!!

Tack snälla Anna för att vi fick hänga med, trevligt sällskap och lunch.

Imorgon är det Sofiero!

Lite lugn har åter infunnit sig

Hemma hos mig och miss Z. Den stresstoppen hon haft i sommar verkar att börja släppa. Visst, hon är fortfarande en lättantänd hund, men det är såååå mycket bättre. Jag är så nöjd med hur hon skötte sig i Gränna. Det krävs att jag är fokuserad på henne. Men är jag bara det så går det. Hon är luvligt mysig igen. Vi har fått tillbaka kontakten. Lovely.

För inte så många dagar sedan såg det ut såhär:

Zoë ligger och sover mitt på ett stort golv med folk som springer runt. Pipande kameror och dörrar som slår. Visst, jag hade kopplet på henne och fick jobba för att få henne att lägga sig ner och stanna där. MEN hon gick inte upp i stress och efter bara en liten stund så sov hon.

Sen är det extra kul att se att hon fått upp sin aptit efter utflykterna med massa andra hundar. Lite tävlan om mat skadar definitivt inte. Nu kör hon torrfodert rakt av, utan burgare. OCH äter med god aptit. Hela ransonen. Inget slukande, men hon äter upp.

Slutligen, idag så började Zoë sitt andra löp. Intressant att notera är att de senaste två veckorna har infunnit sig ett uns av integritet hos miss Z. Hon hälsar inte på vem som helst längre. Inte avvaktande, bara ointresserad. Människor hon känner får MASSOR med kärlek och pussar fortfarande. Men främmande kan hon t o m ignorera. Kan ni tänka er. Innan räckte det att man tilltalade henne, eller bara gav henne en liten blick så fick man TUTTI tillbaka. Inte längre. Rätt skönt måste jag erkänna. Bara lite av mamma Blossoms värdighet också, SEN har vi den perfekta, mest underbara perron. :-)

Gränna 2010

Tusen tack Susanne och Johan för ett strålande genomfört arrangemang!! Fantastisk rolig helg med härliga människor och soligt väder. Samt ett och annat glas vin. För att inte glömma de krylliga hundarna som det myllrade av. Jo, för det var ändå Perroträff det handlade om...

Tänkte göra det lätt för mig och slussa vidare till Susanne & Ellas sida för utförligt beskrivning av allt vi hittade på, samt den utomordentliga presentationen av alla lydnadsekipagen. (Nästa år tänker jag & Zoë vara med!!! Men det var kul med mjukstarten som skrivare. Tack Susanne för att du tänkte på mig där.) Själv bidrar jag med lite fler bilder:


Jo, jag vet. Minibild. Men många var vi. Maila bara om ni vill ha bilden, så skickar jag den större...


De flesta på denna bild tryckte in sig i en liten liten stuga på 20 kvm. Frånsett vita hunden till vänster så var det Chelsea, Mezzi & Helene, Susanne och Helene samt Blossom, Bella, Ceasar, Cocos & Zoë. Och så jag. Jenny, Fabian, Frasse och Sune hade Sockerbiten där de slaffade...


Johan kör genomgång...


... med god hjälp av Susanne.


Vilken klippa du är Susanne.


Och finns det något lyxigare än hemmabakade muffins i cafeét!!!


Helene, Ki, Virran och Jenny.


Micke och Manne släntrar förbi medan Mia pratar med Ki.


Susanne höll ett välbesökt föredrag i pälsvård av Perros.


Med god hjälp av Leon och Jenny.

Samma Jenny var även tävlingsledare när det var dags för KM i lydnad på söndagen.


Ninni var domare och så här vill man ju gärna att det ska se ut...


Själv fick jag vara skrivare. Och så kul det var. OCH inspirerande att djupstudera alla ekipage och få Ninnis kommentarer direkt. Nästa år ska jag vara med!! Och kanske även Zoë... :-)

Johan med Chica imponerade i Lydnadsklass 1.


Men ETT PAR snäpp vassare var det att se honom med Tova i elitklass. Zoë, nu har vi något att sträva efter!!!


Tova in action. COOLT!


Jenny och Frasse var inte dåliga de heller, i Lydnadsklass 2.


Söta Sune tittade på. Skulle kunna varit Zoë. Lika söt är han ialla fall.


Peppar in action.


Micke och Manne fokuserar i Lydnadsklass 3.


Lite mer lättsamt var det vid uppsök av mjukisdjur dagen innan.


Fladdrande bruna öron och fritt blås. Man ser ju vilka egenskaper pappa Manne har skickat vidare...


... i rakt nedstigande led till bullen Zoë. Kolla in stilen hon har när hon fokuserar att inte tappa mig med blicken.


Tillbaka till Manne och hans blick. Willing to work. Ge mig mer, ge mig mer.


Och så Zoë igen. :-)


Det är ingen stor en, men visst är det en liten bulle i fritt blås.


Helene med Cocos och Ceasar.


Och så slutligen Cocos som inte alls förstår varför hon ska sitta i bilen medans matte står utanför. Men stunden efteråt så tryckte vi alla in oss i den fullpackade bilen och styrde kosan tillbaka till Skåneland.

Tack alla för en fantastisk trevlig helg och sällskap. Jag ser fram emot nästa år i Gränna – i lyxstugan. 6 bäddar, två sovrum OCH vardagsrum. :-)


RSS 2.0