Två tjocka magar.

Nu handlar det bara om dagar tills vi vet vad som rymmer sig i denna lilla mage:
 
 
 
Själv får jag vänta ialla fall ytterligare 6 veckor tills jag får veta hur han ser ut, lille Zeb-Eliot:
 
En stor puckel är annars över. Jag fick i helgen hjälp att flytta tillbaka hela mitt bohag från landet till stan. Nu ska jag bara samla kraft till att packa upp och organisera hemmavid. I förrgår flyttade vi kontoret tvärs över Södergatan i Malmö. Tack vare virvelvinden till kollegan, som gjort ett mastrodontjobb, så packade vi upp alla 40 flyttkartonger under gårdagen. Puh!!! Jag kanske skulle anlita henne hemmavid också som konsult? Eller jag ska kanske nöja mig med att stupa i säng vid 20-tiden och spara uppackningen hemma till helgen?

Hungrig + törstig = AKUT nödig

... även om man är modell för en dag...
 
 
Inklämt bland allt annat vi har för oss för tillfället, Zoë och jag, så har vi även en kontorsflytt. I samband med detta så måste vi ju som äkta HAPPY-reklamare hitta på ett underhållande flyttkort. Det fotograferade vi idag. Något framtungt blev det när vi stoppade ner gravid Katarina och preggo-Zoë i cykelvagnen framtill. Till det en en äkta Carola-fläkt som fejkad motvind och fotograferna skrattade gott. Hur vi fick Zoë att titta rakt fram? Jo, assisterad av en stylist som stod framför oss och lockade med nachochips!!
 
Igår fick jag för mig att jag behövde göda min dräktiga hund lite bättre innan hon levereras till Susanne. Sagt och gjort, jag köpte hem färskfoder till henne. TRE (3) portioner satte hon i sig innan hon ansåg sig nöjd. Kl 22 somnade vi båda. Kl 24 väckte hunden mig för kisserunda och dricka. Imorse fick hon 2 rundor innan vi åkte till studion. Hon både skvalade och skötte magen båda rundorna. ÄNDÅ kissade hon på sig inne TVÅ gånger innan kl 12. Och när vi gick lunchrundan så skvalade det likväl OCH hon skötte magen. Stackars hund. Matte får nog vara konsekvent. Stoppar man in mycket upptill kommer det ut lika mycket nertill. Så från och med nu är det rastning av preggo-hund varannan timme. 

Knäppa söta hund!

 
Zoë tycker det är lite långtråkigt att packa ner prylarna för kommande flytt. Jag vet inte om hon försökte säga mig något när hon började packa upp "sin" låda... Typ matte, jag vill faktiskt TRÄNA. Jag lovar det isar inte alls i tänderna!!

6 veckor

 
Nu har Zoë snart gått 6 veckor och midjemåttet är uppe i 59 cm. Vid förra dräktigheten mätte hon 56 cm vecka 5 och 65 cm vecka 7. UNDRAS hur många valpar det finns i magen denna gång, det bådar ju bra...

Cornelia & Zoë

Cornelia AVSKYR att vara ute och promenera. Men med mutan, "du kan ju hålla Zoës koppel", så gick hon hur långt som helst utan att tänka på det. Och min älskade hund!!! Fullständigt exemplariskt går hon i koppel om det är en liten tjej i andra änden. Min väninna Viktorias dotter Laura fick också prova på det. En lyckligare tjej än Laura har jag nog aldrig sett. Viktoria låter hälsa att en halvdag med Zoë var på långa vägar jullovets absoluta höjdpunkt enligt Laura. Zoë funkar väldigt bra tillsammans med småtjejer helt enkelt!
 
 
Oj så tomt det blev när barnen vår sista vecka i Stockholm var hos sin pappa. Zoë flyttade resolut in i barnrummet, närmare bestämt mitt bland Cornelias mjukisar. Och tyckte hon hittat världens bästa hundbädd...
 

2013 års mål

Skam den som ger sig!! Och jag älskar ju att planera, så här kommer detta års mål…
 
LYDNADEN
• Träna vidare på momenten i de tre första klasserna. Med fokus på stabilitet och fokus. Jag har lärt mig att fart och energi måste DÄMPAS/KONTROLLERAS på min hund. Det blir sällan alla rätt med gasen i botten...
• In på tävlingsplan igen till hösten. Kanske. :-)
 
VILTSPÅR
• Jag vill VÄLDIGT GÄRNA få möjlighet att gå öppna spår och om vi får till det, såklart knipa ett viltspårschampionat innan året är slut.
 
BRUKS
• Mitt fokus kommer inte ligga på brukslydnaden, men jag tänker definitivt fortsätta med personspår, för stimulansen.
 
RALLYLYDNAD
• Jag tänker, om jag får en snäll bebis, träna Rallylydnad för Helene Bertoloni i vår. För skojs skull.
 
VALPAR
• Jajamänsan, på det igen! Även för Zoë. Såklart vill jag att det ska bli en favorit i repris. Att en massa friska, lyckliga små liv ploppar med lätthet ur ur Zoë i början av februari. Fast DENNA gång vill jag inte missa starten...

Utvärdering av 2012 års mål

I vanlig ordning hade jag STORA planer för år 2012. Dock blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Brukar väl sällan bli det å andra sidan! Men lika mycket som jag älskar att planera, lika mycket gillar jag att PLANERA OM. Funkar inte plan A, så kan man alltid testa plan B, C och D... Nu visade det sig dock att nån stans på vägen kom EN BEBIS emellan. När jag väl hämtat mig från chocken så blev jag ju såklart VANSINNIGT trött ett par månader. Och när jag sen piggnade till igen så hade jag världens mysigaste sällskapshund som inte alls krävde lika mycket aktivitet som innan. Liiite aktivtet fick hon allt, men jag drog faktiskt ner betydligt på ambitionsnivån.
 
LYDNAD
• Ta LP1 (tidig vår) och LP2 (hösten) för att därefter (senhöst) börja träna in LK3, med mål att ta ett förstapris 2013 innan jag lägger all fokus på eliten... :-)
 
Jag bockar och bugar för er som får ihop alla pusselbitar när det gäller – i skarpt läge. Jag hade verkligen kaxiga ambitioner för ett år sedan. Nu har jag kommit till ödmjuk insikt hur svårt det verkligen är att temperera min darling rätt. Så några förstapris har vi inte tagit. Ännu. Men träna är fortfarande vansinnigt kul. Speciellt när man ser utvecklingen. Vi har inte uppnått något av målen ovan men både hund och förare har definitivt utvecklats under året. Höstens tränig har fokuserats på att DÄMPA NER förväntan i lydnaden. Få Zoë bättre koncentrerad och mindre störningskänslig. Vi tränar vidare momenten i LK1, 2 och 3 för att SÅ SMÅNINGOM gå ut och tävla!!

SPÅR
• Tre godkända förstapris i viltspår och titeln Svensk viltspårschampion (samtidigt med Anna & Buster!!!).
• Lära in bruksmomenten för att till hösten tävla appellklass, med mål att bli uppflyttad till lägre klass.
 
Det är samma här, mitt fokus i förra årets mål var att TÄVLA. Det blev det inte mycket av. Men träna däremot, DET har vi gjort. Lärt in bruksmomenten har vi, tränat viltspår har vi och jag har under hösten verkligen filat på kvaliteten på spårandet. Om lydnaden handlat om att DÄMPA Zoë, så har spårandet handlat som att VARVA UPP henne. Som Gyllensten uttryckte det: "Spåra kan hon, men jag vill att hon ska stå på bakbenen i förväntan vid starten. Du har för "bra" lydnad på henne." Matt tittade jag på honom som svar... :-) Men jag tog tag i det och har tränat starter med synretning och stim under hösten. Det blir bättre!!

VALPAR
• Att allt går vägen och att det blir många friska, glada och energiska valpar mellan Zoë & Peppar.
 
Men titta – DETTA har vi uppnått. Ett gäng på 8 friska GLADA chokladpraliner ploppade ut ur Zoë med en sån lätthet och i en sån rasande takt att jag missade de första två!

RSS 2.0