Trädgårdsstädning och NM i lydnad

Jag trivs som fisken i vattnet med att bo på landet!! Hade det varit lördag i stan så hade dagens väder varit deppigt...


... nu gav det istället en massa energi!!


Efter morgonrundan tillsammans med tennisbollen (då vi även lade ut ett kortare blodspår med vinkel) så satte vi igång med dagens uppgift. Höststäda trädgården.


Vilken fröjd det är att TOKRENSA ut allt visset och förebereda vårens trädgårdsland och rabatter. Jag är nyfrälst när det gäller trädgård och att få odla själv. SOM jag längtar tills jag får ge mig ikast med mitt "skapande" till våren!!!

Zoë hängde med på det mesta och kunde inte förstå sin lycka över att få vara ute hela dagen...


Fast till lunch pep hon av trötthet (det ÄR ingen uthållig hund jag har..) så efter avspolning av hund tog vi lunchpaus och lite vila krävdes allt innan vi tog nya tag. Som en kattunge kröp mitt plåster ihop medan jag själv sträckte ut benen en stund och kollade höjdpunkterna från förmiddagens livesändningar av Nordiska mästerskapet i lydnad i Danmark. Ni har väl inte missat att man kan följa det live i år!!! Kolla in våra duktiga svenska ekipage på söndagens avlutande tävlingar på denna länk! De är grupptvåa efter lördagens tävlingar.


Efter att alla rabatter var rensade så återstod bara en sak. Testa hunden på utlagt blodspår. Det gjorde hon jättebra. Hon jobbar noga, och cirklar hellre en extra gång än att köra på där hon "tror". Men jag känner fortfarande att jag måste träna henne på korta blodsträckor så hon får upp säkerheten i raksträckorna.

"Min jägare" (vi har haft vildsvinsbesök precis utanför trädgården Margareta och dessa SKA BORT) kom förbi i eftermiddags. Christian heter han. Jag har kollat med honom ang marker att lägga blodspår såhär i jakttider. OCH fördelen med att bo på landet och socialisera med jägare som tillhör ett jaktlag, är att man helt plötsligt vet exakt vart och när man kan lägga ut spår. Så Anna, det ser inte bättre ut än att jag fixat spårläggare, guide, leverantör av blod och klöv till nästa lördag. Bra va! :-)

Vad Zoë gör nu? Samma som för tre timmar sedan...


Kommentarer
Postat av: Anna & Buster

Lysande! :-) Ser verkligen fram emot lördag!

2011-11-05 @ 22:06:22
URL: http://busterbuse.blog.se/
Postat av: Susanne och Ella

Vi förstår precis Zoe, iallafall matte fast jag skulle nog klara av att vara ute och jobba en hel dag, det tror jag säkert :)men matte latoxen skulle nog hellre krypa ner i sängen med dig. Vi kanske ska byta mattar några dagar.......

Fina bilder och kul med en "egen jägare"

Ella med matte

2011-11-06 @ 01:52:49
URL: http://caramella.eldea.se
Postat av: Margareta (gammelmoster eller ngt)

SKICKA HIT JÄGAREN!

Jag för min del sparar det mesta jobbet i trädgården till våren. Lite för mycket löv på vissa ställen bara. Ingmar får mala ner dom med gräsklipparen.

KRAM

2011-11-06 @ 12:37:42
URL: http://www.ginnis.aberlours.se
Postat av: pia wennersten

Lika trött som syrran i spårskogen med Ki, Fozzie,Bibbi, Helena,Rosa och lilla Nellie som vi lånade från Veronica.

kram från oss

2011-11-06 @ 19:43:20
Postat av: pia wennersten

Hej igen! Vet ej vad jag fick Nellie ifrån, jag menar givetvis Sally. Jag fick tydligen en black out.

Kram Pia

2011-11-07 @ 11:22:48
Postat av: Petra Merci & Ester

Vilket flax med egen jägare.Du är en hejjare på att fixa för er :) Synd att jag / vi bor så långt bort,annars så skulle jag jättegärna komma och spåra med er.. Kram kram Petra

2011-11-07 @ 21:20:19
URL: http://nogg.se/lufsen
Postat av: pia wennersten

Hej ! Vet inte om jag fick iväg det, men jag merar givetvis Sally.

kram Pia

2011-11-08 @ 08:26:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0