På dag 61 kom de så! / Zoë – die Mutter


Lilltjejen är den som är ljusast brun, ligger överst och håller sig framme!! Så krut finns det i henne. Men jämför storleken med syskonet till höger...Åtta små chokladpraliner visade det sig vara i Zoës mage! 2 tikar och 6 hanar, alla bruna med mindre vit strimma på bröstet. En hane har samma söta runda rumpa som Zoë (helt avsaknad svans), en hane har stubb och resterande troll har lång svans. Vikten låg mellan 220 g och 340 g. Och så har vi såklart en liten liten räka, en tik på 160 g. Det minsta Susanne hade sett. Men vi gnuggade igång den och den höll samma fart och åt ordentligt när jag åkte hem. Låt oss nu hålla tummarna att denna lilla räka tar sig förbi helgen!! Gör hon det, så har vi en värdig arvtagare till Zoës smeknamn. TURBORÄKAN!

För i turbons tecken gick denna valpning. Tempen sjönk igår kväll. Men utifrån mamma Blossoms valpningar så var både jag och Susanne inställda på förarbete i 1-2 dygn och så nån gång i natt, i morgon förmiddag kunde valparna börja titta fram. Så var planen hela förmiddagen. Jag var på jobb, Susanne var hemma på lunchen och tittade till Zoë. Hon var lugn och fin och häschade inte sådär nämnvärt.

Men mellan halvtolv-tolv fick jag så fyra samtal från Susanne:
1. Det är lugnt, kom du vid tre eller så.
2. Vattnet har precis gått, ta dig hit nu. Men du, det kan fortfarande dröja några timmar.
3. SHIT, första valpen är redan här.
4. VAR ÄR DU, valp två har kommit. SNABBA DIG!!!!

Sen tog Zoë paus i en timme och jag hann precis innanför dörren på Sockengatan när valp 3 tittade fram. Resterande valpning fick jag vara med på. Men från första till sista valp tog det 3,5 timme. Och det var inte mycket till ljud från Zoë. Om något ens. OTROLIGT lugn och förhållandevis opåverkad. Underligt detta, med tanke på hur OTROLIGT dräktig hon har varit sedan vecka tre. Jag var mentalt inställd på "det värsta" med kvidande, värkdvala och ett evigt bäddande med valpar som "flyger". :-) Men det hade jag inte mycket för. Mästerligt jobb gjorde hon och vilken underbart värdig mamma som ligger här med sina små juveler:


Här ser man också tydligt lilltjejen i jämförelse med syskonen. Håll tummarna!!!
Fantastiskt att få vara med om. GISSA om det var svårt att slita sig från lådan och bege sig hemåt!

PS. Min söta syster var ju mest bekymrad över att nu var hon ju tvungen att komma på ett ersättningsnamn för Preggo-Zoë. Det tog nån minut sen var det klart: Zoë – die Mutter. Och så befinner hon sig i Oslo av alla ställen när hon helt plötsligt får användning för skoltyskan???

Kommentarer
Postat av: Helene

Grattis till valparna! Duktiga Zoe vilken mamma!

Kram och lycka till,håller tummarna för Lill tjejen!

Helene Ceasar & Cocos

2012-05-16 @ 22:54:25
Postat av: Maria och hundar

Vilke okomplicerad förlossning. Precis som det ska va, det är ju så man blir avundsjuk. Alla bruna, man hade ju tänkt sig att det skulle kunna bli lite vita tecken också. Hoppas att den lilla har kraft att hänga med. Grattis

2012-05-17 @ 05:30:40
URL: http://www.bellamigo.se
Postat av: Margareta och Ginnis

Det BLEV många men i alla fall färre än 11. GRATTIS!

Jag hoppas att den lilla RÄKAN OCKSÅ KLARAR SIG!!!!

Vilken fin bild på Zoë die mutter och alla hennes Kinder.

KRAM

2012-05-17 @ 12:44:29
URL: http://perroginnis.blogg.se/
Postat av: Susanne och Ella

åh, vad mysigt och vad duktig hon är Zoe, ja det är är nog dax att lämna över namnet till en arvinge. Turboräkan se nu till att ta för dig i mjölkbaren, kram till er bådaSusanne och Ella

2012-05-17 @ 15:48:11
URL: http://caramella.eldea.se
Postat av: Anonym

Grattis och hurra till de små och Zoe! Så skönt att allt gick som på räls. Kan inte hjälpas men vi blir lite fulla i skratt åt att även alla dessa är bruna. Mannes bruna gener slår till igen :D. Vi håller tummar och tassar för att lilla Turboräkan fortsätter att hålla farten och hänga i.

Många stora kramar till er alla från

Morfar Manne, Mia o Micke.

2012-05-17 @ 16:18:44
Postat av: Petra Merci & Ester

Istämmer i grattis kören. Och vi håller alla tummar för miniräkan.. Kram Petra

2012-05-17 @ 17:33:01
URL: http://www.nogg.se/lufsen
Postat av: Louise

Grattis till de små underverken och till den duktiga förstagångs-mamman! Minitösen verkar vara av segt virke - som hon slår sig fram i syskonskaran!/Louise, Isa o Dicho

2012-05-17 @ 20:02:09
URL: http://isaodicho.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0