Borås 110706 – Excellent

Idag åkte vi hem utan rosetter, men jag är ändå otroligt glad över omdömmet av Zoë. Domare idag var Ann-Chatrine Edoff, som själv har perro, och dessutom dömt på Perrospecialen för några år sedan. Med andra ord en domare med god insyn i rasen som har en tydlig åsikt om hur en perros temperament och utseende ska vara. Hon kändes otroligt rättvis och saklig i sin bedöming, och förklarade också tydligt för alla ekipage hur och varför hon bedömt som hon gjort.

Muntligen berättade hon att Zoë var lite i det smalaste laget (ff bredd på bröstkorg), dock välmusklad. Hon gillade själv skicket som jag hade Zoë i, men det räckte inte för rättvis bedömning inom rasstandarden. Det handlade inte om att hon skulle "gödas" upp, absolut inte att jag skulle göra henne tjockare, snarare att hon fortfarande behövde tid på sig att växa in i sin kropp. Har man hört det förrut, synd bara att jag har så dåligt tålamod… :-) Men när hon sedan avslutade med att Zoë var ett utmärkt rasexemplar med vackert huvud och fantastiskt flyt i sina rörelser som hon definitivt ville se i ringen mer framöver så kan man ju inte vara annat än lite småstolt. Vi vann klassen (unghund) men fick inget CK, och fick därför inte gå vidare i bedöminingen bästa tik.

Skriftligen lät det såhär:
Mycket typfull, hög kvalitet. Mycket bra huvud och uttryck. Utmärkt överlinje. Välvinklad. Bra bröstdjup, aningen flat bröstkorg. Kan bli stramare i sina armbågar. Rör sig utmärkt från sidan.

Ålder: 24 månader
Domare: Ann-Catrine Edoff

Tjohoo!!! Grattis till Susanne & Cecilia - Pepsi fick sista CERT och blev Svensk Utställningschampion. Han blev andra hane efter Bezzo (fr Aqualines) BIR och supergrattis till Virran och Sally (också fr Aqualines) som blev BIM och tog sitt första CERT.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0