Sötaste sötnosen :-)

Idag har jag utmanat min skrutta ordentligt. Tillslut gav hon upp och gick och lade sig.

• Smygträning av platsliggning/passivitetsträning...
På ett ställe i stan - stammislunchstället Sallads & Smoothies - låter jag Zoë stanna kvar utanför fastbunden i en stolpe. För er som känner er oroliga, jag befinner mig bakom en glasfasad 20 meter bort och ser henne hela tiden. Första gången stod hon och skällde och hoppade fram och hälsade på alla möjliga människor som kom förbi. Gång 2-3 började hon sätta sig och hålla koll på dörren bakom vilken matte försvann. Att jag står bakom den blanka rutan har hon inte fattat ännu, för hon verkar inte se mig. Kan bero på att hon är så lurvig för tillfället... Idag ialla fall så blev jag så stolt. Direkt när jag "försvann" så satte hon sig, och bara någon minut därefter så låg hon ner och kollade stadslivet. Detta stället är mitt inne i stan på Kalendergatan med aktivt folkliv och bilar bakom henne. Brydde hon sig... nix. Försökte hon hälsa på någon. Jo en person. En man i elektriskt rullstol som stannade till framför henne och då var det som om on-knappen på duracellkaninen satte igång. För den sötaste lilla tungan fladdrade frenestiskt på hans hand. Lite gulligt faktiskt. Mycket gulligt. Jag stod i kö 15 minuter för stans godaste kyckling/getost sallad. Och under tiden skötte sig Zoë exemplariskt utanför. Om inte detta stressar henne så börjar jag på allvar få hopp om henne. DUKTIG KICKA!!!

• Socialiseringsträning...
Har egentligen aldrig varit ett problem för Zoë... Och idag lärde hon sig sätta kakelplattor. Konstant charmoffensiv är det varje dag från henne. Och de flesta smälter. Även vår hantverkare... Brevbäraren har hon redan runt sin obefintliga svans... hahahaha!!!''

• Balansträning i smyg...
Jag har köpt en ny cykel. Välutrustad med korg både fram och bak. Mycket nöjd är jag över detta. Några dagar har den stått på jobbet, men idag ledde jag den hem. Och jag KUNDE INTE hålla mig. Var tvungen och hiva upp valpsnöret i korgen baktill för att se om hon gick med på det. Joho. Där satt hon som en prinsessa. Och hade utsikt som en drottning. Håll med om att något sötare var det länge sedan man såg... Gulle du!!!




Det roliga i det hela var att där satt hon blixtstill genom hela Kungsparken, dvs 15 minuter... hahaha...

Därefter var det fritt blås på fältet, prova att cykla för att se om hon fattade hur hon skulle bete sig bredvid de stora hjulen. Jo, efter en stund gick det riktigt bra. Då hon inte längre försökte hoppa upp i mitt knä... i farten...

Slutligen VAR JAG TVUNGEN att testa henne att springa bredvid cykel i koppel. Joho, det är en läraktigt hund detta. Var 10:e meter stannade vi till och gosade och matade valpen med godis. Så de sista 200 meterna hem tog sin stund. Men hon fattade galoppen. Nu ska vi bara växa till oss ordentligt så ska vi nog framöver kunna cykla till jobbet vissa dagar... Inte hunden baktill, det vågar jag inte. Men bredvid kanske.

• Stå fint träning...
Slutligen försökte jag få till, med hjälp av klickern, lite träning i att stå fint och stilla inför utställningen i Malmö nästa helg. Men då gav hon upp. I princip spottade hon ut levergodiset och gick och lade sig. Enough is enough. TYP!!! Nu sover hon djupt. UTMATTAD!!

Ibland har JAG mer energi en min valp klarar av... Ibland!! :-)

Kommentarer
Postat av: Ki

De är ju små prinsessor :)

Va duktiga ni är!



Kram Ki o Bibbi

2010-03-11 @ 22:17:01
URL: http://www.fozzie.se
Postat av: Katarina med Zoë

Jo visst är de prinsessor. Vi är väl på höjd deras utvalda sällskapsdamer... :-)



Kram,

Katarina

2010-03-11 @ 22:22:37
URL: http://perrozoe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0